Energieakkoord TL Vluchtwegaanduiding Verplicht vervangen
Het vervangen van tl-vluchtwegaanduiding is vanaf 1 juli dit jaar een verplichting waar handhavend tegen opgetreden kan worden. Deze maatregel is onderdeel van het Energieakkoord voor duurzame groei, dat in 2013 ondertekend is door ruim 40 organisaties in samenwerking met de overheid. Het Energieakkoord heeft als doelstelling het aandeel hernieuwbare energie in 2023 op 16% en een besparing van het energieverbruik met gemiddeld 1,5% per jaar.

Het Energieakkoord, wat per 1 augustus 2019 is opgegaan in het klimaatakkoord, bestaat uit verschillende ‘erkende maatregelen’ die ons helpen bij het realiseren van de eerder genoemde doelen. Wat betreft vluchtwegaanduiding houdt het in dat armaturen met een tl-lichtbron vervangen moeten worden door types van led. Dit mag op een ‘natuurlijk moment’, bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse vervanging van de tl-buisjes.

De accu in de armatuur is duurzamer. Door de lagere warmteontwikkeling van led kan er een minder milieubelastende accutechnologie toegepast worden, namelijk NiMH.


 
    01-10-2021 11:40     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.